המכון לאחריות תאגידית – עדכון פעילות ראשון לשנת 2018 – בואו נוודא שהוא לא יהיה האחרון!

שלום רב,

ברצוני לפתוח עדכון פעילות זו בפנייה אישית. המכון לאחריות תאגידית הוקם לפני כחמש שנים וזאת בזכות תרומה צנועה אשר הועברה למרכז האקדמי למשפט ולעסקים. בזכות התרומה הזו ניתן היה לצאת לדרך במספר תחומי פעילות ובהם צדק מיסויי, הפרטה ולקדם את המהלך הרחב שהניב את הצעת החוק לחובת דיווח חברתי-סביבתי של תאגידים בישראל ונייר העמדה הרחב שהציג את המניעים וההצדקות למהלך חקיקתי שכזה. 

לפני כשנתיים וחצי הסתיימה התמיכה החיצונית במכון ולאור האיום שבהמשך קיומו וההבנה האישית שלי אודות נחיצותו בזירת האחריות התאגידית והקיימות הישראלית, החלטתי לקחת על עצמי באופן מלא את המשכיותו. כאמור, מאז ועד היום המכון פועל תקציבית באופן עצמאי לגמרי ואני עושה ימים כלילות על מנת להבטיח כי המכון ימשיך להתקיים ולתרום את תרומתו הצנועה לחברה הישראלית. המכון אמנם מקבל תמיכה ארגונית ומשרדית מהמרכז האקדמי אך לא מעבר לכך. 

על מנת להבטיח מודל עסקי מניב בניתי במהלך השנתיים האחרונות שורה של מוצרי מדף ובהם סדרת הרצאותקורס הכשרה (המחזור הבא יפתח ב 27.2.2018), הבטחת איכות לדוחות אחריות תאגידית וכתיבת מחקרים וניירות עמדה (כגון זה האחרון אשר נכתב עבור משרד הפנים: "האחריות החברתית של הרשויות המקומיות בישראל"). בצד פעיליות מניבות אלו יזמתי שורה ארוכה של מפגשי לימוד והעשרה ומהלכים ציבוריים שתכליתם לקדם את תפיסת האחריות החברתית והקיימות בקרב המגזר העסקי בישראל. שתי היוזמות האחרונות של המכון עוסקות האחת, בקידום יעדי הקיימות של האו"ם (ה SDGs) באמצעות התאמה לישראל של הכלי העולמי 'מצפן הקיימות' והשנייה בהקמה של אגודה אקדמית – האגודה לחקר אחריות תאגידית וקיימות בעסקים (קישור לעמוד פייסבוק) שתכליתה לקדם את תחום ההוראה והמחקר בישראל. 

לצערי למרות מאמצים עילאיים אלו היקף ההיענות לשיתוף פעולה הינו נמוך, דבר המחייב אותי לשקול את המשך דרכי ואת המשך דרכו של המכון. 

אני כותב זאת בלבד כבד כי אני מאמין אמונה שלמה בנחיצות המסגרת האקדמית היישומית הזו. ברצוני לנצל עדכון זה של פתיחת שנה כדי לשתף אתכם בתמונת המצב וכדי לקרוא לכם לבחון את כל אותם שירותים המוצעים ע"י המכון ולשלב אותם במסגרת הפעילות הארגונית והמקצועית שלכם. כל מי שפנה אלי בעבר מצא אוזן קשבת ותמיכה מקצועית ברמה הגבוהה ביותר ואשמח להרחיב את מעגלי המעורבות של המכון לארגונים וחברות נוספות. בשלב זה אינני פוסל כניסה של המכון גם לפרויקטים ייעוציים במהותם. 

לסיום, ברצוני לעדכן כי נקבע המועד למפגש ההקמה של האגודה ישראלית לחקר אחריות תאגידית וקיימות בעסקים. המפגש יתקיים ביום ב' ה 5.2.2018 בין השעות 12:30 ל 15:00 אצלנו במרכז האקדמי ברמת גן. המפגש מיועד בעיקר לחברי סגל, מרצים וסטודנטים לתארים מתקדמים העוסקים בתחום. להלן הקישור לטופס הרישום למפגש. 

ו.. אנחנו ממשיכים בכל המרץ בבניית האתר המלא של מצפן הקיימות. המסמך המתודלוגי המלא יעלה לאוויר בימים הקרובים ממש ואנו נערכים לאירוע השקה בתחילת חודש מרץ. נעדכן באופן מסודר ברגע שהדבר יסגר. כאמור, האתר יכלול הצגה מסודרת ובעברית של 17 יעדי הקיימות של האו"ם יחד עם 149 המטרות המקושרות ליעדים השונים וכיצד אלו מתחברות לגישות ניהול עולמיות (GRI , GC) ומקומיות (שאלון מעלה). 

ברצוני לאחל לכל אחד ואחת מכם שנה אזרחית מוצלחת ביותר ואני תקווה וחדור רוח משימה כי גם 2018 תהיה שנה עמוסת פעילות במכון לאחריות תאגידית – בזכותכם!

שלכם באחריות,

ליעד אורתר

ראש המכון לאחריות תאגידית

המרכז האקדמי למשפט ולעסקים

בפייסבוק