'האגודה הישראלית לאחריות תאגידית וקיימות בעסקים'To the English web pageלעמוד לו"ז כנס היסוד של האגודה - 4/9/2018לעמוד המאמרים המלאים אשר יוצגו בכנס
אודות האגודה אגודה זו, מטרתה העיקרית היא להקים מרכז תוסס לעשייה אקדמית ויישומית בתחומי האחריות התאגידית והקיימות בעסקים. מרכז זה יתבסס על מודלים אקדמיים אגודתיים ותיקים כגון זה של ה learned societies ועל בסיס זה נשלב פלטפורמות טכנולוגיות והתמחות מעשית של סטודנטים. בכוונתנו היא לבחון את שילובם של טכנולוגיות מתקדמות לא רק כפלטפורמה לשיפור ההוראה אלא גם לקידום פתרונות מעשיים במגזר העסקי (כגון ניהול נכון של מתנדבים, מעקב אחרי פרויקטים של מעורבות קהילתית ועוד) ותמיכה ביצירתה של קהילה.
אי לכך, שלוש המטרות המרכזיות של הפרויקט:
האגודה תהיה גוף ראשון מסוגו בנוף האקדמיה בארץ, שכן אין גוף דומה לה במהותו. האגודה תהווה בית עבור חוקרים וסטודנטים העוסקים בתחומי התוכן של אחריות התאגידית ממגוון דיסציפלינות: כלכלה ומנהל עסקים, קיימות, משפטים, סוציולוגיה, מדיניות ציבורית, ופילוסופיה. מוסדות האקדמיים אשר נציגיהם כבר נרשמו לאגודה כלולות האוניברסיטאות הבאות: תל אביב, חיפה, בר אילן, העברית, בן גוריון בנגב, הפתוחה, וכן כלולות המכללות הבאות: המרכז האקדמי למשפט ולעסקים, המכללה למנהל, המרכז הבינתחומי, מכללת כנרת, סמינר הקיבוצים ומכללת עמק יזרעאל. בנוסף, מספר חוקרים ישראלים אשר מצויים בחו"ל הצטרפו אף הם. בין המוסדות מחו"ל ניתן למצוא את Frei Universitat, University of Amsterdam ועוד.
חברי הועד המנהל המייסד של האגודה נשיא - פרופ' אורן פרז (אוני' בר אילן), סגנית הנשיא - ד"ר אור קרסין (האוני' הפתוחה), מזכיר האגודה - ליעד אורתר (אוני' חיפה והמרכז האקדמי למשפט ולעסקים), פרופ' אפירה אילון (אוני' חיפה ומוסד שמואל נאמן מהטכניון), פרופ' גל רז (המרכז האקדמי למשפט ולעסקים) ד"ר יותם לוריא (אוני' בן גוריון בנגב), ד"ר דניאל מישורי (אוני' תל אביב), {לא נמצאות בתמונה}: ד"ר ענבל אבו (סמינר הקיבוצים) וד"ר טליה אהרוני (אוניברסיטת ת"א והמכללה למנהל).
דברי הסבר קצרים בעולם העסקים כיום, תחום האחריות התאגידית מקבל מקום משמעותי בפעילותם של תאגידים. נורמות האחריות החברתית מחלחלות לתוך הגופים העסקיים והם שואפים לא רק למקסם את רווחיהם, אלא גם להשפיע בתחומים חברתיים שונים דוגמת איכות הסביבה, זכויות אדם וקיימות. השינוי חל בעקבות לחץ חיצוני בדמות מחאות צרכנים וביקורת ציבורית וגם מתוך הבנה פנימית בתוך הגופים העסקיים עצמם כי מעורבותם בתחומים החברתיים תורמת ומשתלמת להם.
למוסדות ההשכלה הגבוהה, המכשירים את מנהלי העתיד, חלק גדול בעיצוב התופעה. בזמן לימודיהם, הסטודנטים למנהל עסקים סופגים את הידע התאורטי לאורו ינהלו בעתיד. לכן, ישנה חשיבות מכרעת לסוג התכנים אותם הם מחויבים ללמוד. אם מוסדות אקדמיים מזדהים עם התפיסה כי על גופים עסקיים לקחת אחריות גם על השפעותיהם החברתיות, עליהם לספק תשתית ידע הולמת לסטודנטים ולהציג בפניהם את הרעיון כי ביכולתם להשפיע בתחומים רחבים יותר מרווחי העסק. לימוד תחום האחריות התאגידית כחלק מהתואר יכול ליצור שינוי מבפנים, מתוך התאגידים העסקיים עצמם, ולהשפיע על המדיניות החברתית שלהם.
לפרטים נוספים: ליעד אורתר, מזכיר האגודה 058-4873737 liad.ortar@gmail.com להורדת פלייר האגודה
|